keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Keralla - KAL

Tikkunuottani täyttää loppukuusta 12 vuotta!

En ole ruukannut juhlia synttäreitä, mutta nyt tuttuni tuli ja höynäytti sukkahattutädin villasukkatalkoisiin. Kaupunginkirjasto kerää joulusukkia vanhainkodin asukkaille, ja innostuin toteuttamaan pienimuotoisen kimppaneulonnan äititutuille. Nyt haluan jakaa tämän vaatimattoman KALin ('knit along') kanssanne!Vuosikymmeniä mummut ovat sukittaneet meidät, ja nyt on meidän vuoromme neuloa heille. Suunnittelin sievän ja simppelin sukkamallin ja nimesin sen mummuni mukaan.Tule mukaan neulomaan Ailimariat mummulle, mammalle, vaarille tai vaikka itsellesi! Voit toimittaa  valmiit sukat joululahjaksi mummulaan, vaarintupaan, vanhainkotiin tai vaikka naapuriin.

Varaa keskivahvaa sukkalankaa (esim. Seiskaveikkaa tai Jannea) vähintään kahta väriä (tummaa ja vaaleaa) ja sukkapuikot kokoa 3,5. Mummut ovat nuukailun mestareita, joten voit käyttää työhön myös jämälankanyttösiä. Kokoja on kaksi: mummulle ja vaarille - mikäänhän ei tietenkään estä neulomasta mummunsukkia mulle ja vaarinsukkia isälle, puolisolle tai vaikka veljelle.

 

Julkaisen parin päivän välein pätkän sukkaohjetta täällä Tikkunuotassa (sivupalkissa otsikon Keralla alla) ja facebookissa ryhmässä Keralla. KALissa neulotaan yleensä molempia sukkia samaan aikaan, joten kannattaa keriä lankaa kahteen kerään ja varata puikkojakin kaksi paria. Aloitetaan ensi viikolla!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukana. Sukkani menevät naapuriin.

Marja Kyy kirjoitti...

Kiva jos KAListelu innostaa! :D

Tässä vielä suora linkki naamisryhmään:
https://www.facebook.com/groups/2241514446064856/?ref=bookmarks