perjantai 24. toukokuuta 2024

Korissukkien ohje

Yleisön pyynnöstä, koriskevään huumassa ja etenkin Tampereen Pyrinnön juniorityöstä kiitollisena innostuin kirjaamaan ylös korissukkien ohjeen. 


Viime syksynä lajin aloittanut tyttäremme palkittiin koriskauden päättäjäisissä "arvokkaana pelaajana joukkueelle", sillä hän on "yksi armottomimmista taistelijoista, joka syöksyy pallon perään mustelmia kaihtamatta ja pallo on 99 % varmuudella oman joukkueen hallussa." Pokaali on hieno ja vertaamaton, muttei läheskään yhtä kallisarvoinen kuin ilo, elämykset ja kaverit, joita tyttö on jo lajista saanut. Kiitos Pyrintö! 


KORISSUKAT

Suunnittelu: Marja Kyy 11/2023

Kaikki oikeudet pidätetään suunnittelijalle. Ethän neulo mallia myyntiin. 

Lanka Mustaa, oranssia, punaista ja valkoista keskivahvaa sukkalankaa (esim. Seiskaveikkaa, Jannea tai Oivaa). Jos haluat neuloa pienemmät sukat kuin ohjeessa, valitse ohuempi lanka (esim. Nalle, Maija tai Oona) ja puolta numeroa ohuemmat puikot.

Puikot 3,5 (tai ohuemmalla langalla 3,0).

Tiheys 20 s./10 cm. 

Koko n. 39-40.

Nystypinta-joustin 

1. krs.: 2 o., 1 n., *3 o., 1 n.*, toista *-*, 1 o.

2. krs.: *1 o., 3 n.*, toista *-*.

Toista näitä kahta kerrosta. 

Luo 52 s. oranssilla langalla ja jaa silmukat puikoille 12-12-12-16 = 52 s. Neulo nystypinta-joustinta 16 krs. (n. 5 cm) ja tasaa sitten joka puikolle 13 s. 

Aloita varren kirjoneulekuvio ja tee 3 kerroksella ylivetokavennus 2. ja 4. puikon lopussa, jolloin puikoille jää 13-12-13-12 = 50 s. Neulo varren kirjoneulekaavio loppuun, jolloin sukanvarren etu- ja takapuolelle muodostuu kaksi isoa, identtistä koripalloa. 

Yhdistä 1. ja 2. puikon silmukat samalle puikolle (yh. 24 s.) niin, että koripallo kohdistuu keskelle kantalappua. Voit joutua kaventamaan silmukan 1. (ja myöhemmin 3.) puikolta. Neulo kantalappu: nosta oikealla puolen joka 2. s. neulomatta, neulo joka 2. s. nurin, ja neulo nurjalla puolen kaikki silmukat nurin. Neulo 24 krs. tai kunnes kantalappu on kyllin korkea ja voit nostaa sen laidasta 12 s. Tee kantapääkavennukset 8-8-8 s. välein. 

Jaa kantapohjan 8 s. kahdelle puikolle ja nosta niiden jatkoksi 12 s. kantalapun molemmista reunoista. Puikoilla on nyt 16-13-12-16 = 57 s. Aloita kiilakavennukset seuraavalla kerroksella: neulo 1. puikon lopussa 2 s. oikein yhteen ja tee 4. puikon alussa ylivetokavennus. Aloita samalla jalkaterän kirjoneulekuvio ja toista kavennukset joka 2. krs., kunnes puikoilla on 12-13-12-13 = 50 s. HUOM. jalkapohjan kori alkaa keskeltä, ja 2. ja 3. puikko muodostavat korin suoraan sukanvarren ison koripallon alle. 

Neulo jalkaterän kirjoneulekuvio loppuun. Aloita kärkikavennukset merkityissä kohdissa krs. 37 ja toista ne kaavion mukaan joka 2. krs. viidesti ja tee sitten kavennukset joka krs., kunnes puikoilla on 2-3-2-3 = 10 s. Halutessasi voit tehdä toisen jalkaterän pikkukoripallon peilikuvana, kas näin: 


Katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele langanpäät. Höyrytä sukat kevyesti tai upota ne hetkeksi haaleaan veteen, rullaa pyyhekuivaksi kankaan sisällä ja anna kuivua. Vedä korissukat jalkaan ja lähde hallille kannustamaan, sillä ainakin Pyrinnön koris on parasta paikan päällä! 

Ilahdun eemelistä tai kommentista täällä, jos innostut tikkaamaan korissukat. Viskaa niin ikään viestillä, jos ohjeesta ei ota tolkkua tai siinä on enemmän epäselvyyksiä kuin selvyyksiä. Osoite on marja.kyy(miukumauku)live.fi 

Ei kommentteja: