sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Ailimariat, osa 10: salmiakkia ja kärkikavennuksia

Muistan yhä, kuinka neljä vuosikymmentä sitten apteekkari mittasi pienellä metallikauhalla hyppysellisen apteekin salmiakkia pieneen valkeaan paperipussiin, ja sain ulkona maistella sitä. Tätä suolaista ja makeaa herkkua neulotaan nyt vaarinsukan varpaille.Neulo vaarinsukat kaavion mukaan.Aloita kärkikavennukset heti kuvion jälkeen, mummunsukassa krs. 37 ja vaarinsukassa krs. 46.

Neulo 1. ja  3. puikon silmukat oikein, kunnes jäljellä on 3 s., neulo sitten 2 oikein yhteen ja neulo viimeinen s. oikein. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 s. oikein ja tee sitten ylivetokavennus ja neulo loput s. oikein. Tee kavennukset kolmasti joka 2. krs., ja sen jälkeen joka krs., kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi.Höyrytä sukat kevyesti, tai upota hetkeksi haaleaan veteen, rullaa pyyhekuivaksi kankaan sisässä ja anna kuivua. Kääräise pakettiin ja lahjoita mummulle tai vaarille! 


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hienosta sukka ohjeesta,tuli kauniit mummon sukat.
T:Tytti

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia ohjeesta! Julkaisutahti oli sopiva. Itse tosin jäin yhdessä välissä vähän jälkeen, kun flunssa vei mehut täysin, mutta sukkani valmistuivat ihan ajallaan. Oma vähäinen kirjoneulekokemus kyllä näkyy sukissani ;) ja sen verran tein eri tavalla, että orvokkien keskustat tein päälle kirjomalla.

Marja Kyy kirjoitti...

Voi kiitos Tytti ja Anonyymi! Kylläpä ilahduin kommenteistanne! :)

Orvokin tummasilmät voi mainiosti tehdä kirjomalla - itse olen niin laiska viimeistelijä, että koitan päästä vähimmällä ja tehdä kaiken neulomalla.