torstai 22. marraskuuta 2018

Ailimariat, osa 4: napit


Mummunsukissa aletaan nyt napeilla pelata!Voit jatkaa pohjavärillä tai vaihtaa sen vaikka vaaleanruskeaan. Neulo mummun- ja vaarinsukat saman mallikerran (kaaviossa on puikot 1-2) mukaan, molemmissa on silmukoita 60 s. Kavenna mummunsukissa krs. 29 joka puikolta yksi silmukka, eli silmukoita jää yht. 56 s.

Mummun- ja vaarinsukka:Mummunsukat:


Värivalinnalla on totisesti väliä! Aloin neuloskella vaarinsukkia, ja kerällä oikeanpuoleinen yhdistelmä (graniitti-keltainen) näytti herkulliselta. Neulottuna keltainen jotenkin sammuu tummanharmaan sisään, ja vasemmanpuoleinen, tylsempi väriyhdistelmä toimii paremmin.


4 kommenttia:

Marja Kyy kirjoitti...

Kääks! Jouduin korjaamaan kaaviota viimeisen rivin osalta ja lisäämään siihen kavennukset. Kavenna siis krs. 29 sekä mummun- että vaarinsukassa joka puikolla 1 s. tasavälein, jolloin silmukoita jää yht. 56.

Anonyymi kirjoitti...

Jos laskin oikein, kaaviossa ei näy kokonaan ykkös- ja kakkospuikkojen silmukat. Kuvan ideanhan tuosta saa kyllä täysin selville, mutta jos kaventaa tuolleen joka toisen nopan väliin, kavennuksia tulee enemmän kuin neljä kierrokselle.

Marja Kyy kirjoitti...

Napin kantaan! Tosin kaavion kokonaisuus taitaa riippua vähän laitteesta: ainakin minulla kaavio näkyy (yllättävää kyllä) kokonaisena älypuhelimella, mutta ei kannettavalla tietokoneella eikä täppärillä. 8/

Varsinaisen haasteen asettaa sitten kiilakavennusten orvokkikuvio...

Marja Kyy kirjoitti...

Kiitos Anonyymi huomiosta! Se johti nyt koko blogini ulkoasun uudistamiseen. :D Toivottavasti kaaviot nyt näkyvät kokonaan.