maanantai 21. tammikuuta 2008

Langanpäitä

Milla Makian raitatakki itsevärjätyistä langoista valmistui jo pari viikkoa sitten, mutta sitten menin viikoksi röhään ja röpperiin ja kadotin langanpääni lensumaahan. Se on yhä hukassa kuin suden kuono. Viikko sitten jaksoin sentään listata napit:


Malli: oma
Lanka: kasvivärjättyä vanhaa Pirtaa ja Isoveikkaa n. 700 g.
Puikot: 5,0


Tuumasin alkuun tehdä alaosan yhtenä kappaleena, mutta satunnaisraidotuksesta olisi tullut liian säntillinen, joten tein osat perinteiseen palatyyliin. Langanpäitä oli muuten pääteltäväksi titaaninen määrä.


Resorit ja kauluksen kudoin jälleen kahden kerroksen helmineuleella. Puunapit ovat ammoista kirppiserää, ja langan värisävyihin on ikuistettu mm. seitikkiä, sipulia, aroniaa, kuusenkäpyä, raparperia ja suomuorakasta.


Ystäväperheemme lisääntyi yhdellä jäsenellä, ja tytöntylleröinen sai syntymälahjaksi nutun:


Malli: Garnstudiosta
Lanka: Wool n. 200 g.?
Puikot: 3,0


Pahoittelen karseaa esillepanoa. (Mikä on vielä rumempi kuin parvekkeen verkko-ovi? No kajarin takamus tietenkin.) Sisällä ei valo riitä kelpo kuviin edes keskipäivällä, joten vaikka poseeraus parvekkeen ovella ratkaisee valotuspulmat, jättää se esteettiset elämykset henkitoreisiin.

Kaunis kiitos ja niiaus stellalle, pirkolle ja kirahvijalkaiselle Päivänteko-tunnustuksista! Olen tolaltani ilosta.Lämpenen meemeille yleensä aika nihkeästi, mutta tässä tunnustuksessa on juuri sitä juonta ja jytyä, joka sai minut ylipäänsä polkkaamaan: toisten blogit luovat loputonta iloa ja intoa tikuille! Seuraavat suosikkini eivät ole ainakaan vielä tunnustaneet julkisesti tunnustusta, joten
Ujosiili
Tanja
Valinnaisaineet
Kahden kerroksen väkeä
sini
Neja
Tiina
ja Katinkontti
mm. te piristätte minun puikkopäivääni!

12 kommenttia:

kirsi kirjoitti...

Ältsin upea raitatakki! Olen kade noista väreistä, itse voin pitää vain kylmiä/viileähköjä sävyjä ellen halua näyttää keuhkotautiselta.

Ja nuo värit ovat vielä lähtöisin niin mystisistä aineksista, kasvivärjäyksen tuloksia on kiva nähdä kun ei siitä itse tiedä tuon taivaallista :)

Salla H kirjoitti...

Onpa komeat raidat! Juuri hyvä kun ei ole niin säntillistä. Ja lahjatakin saaja on varmasti onnellinen kun katselee itseään vanhempana valokuvista noin kaunis takki päällään.

Pia kirjoitti...

Kaunis takki. Aivan ihanat värisävyt.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät värit villatakissa

annekk kirjoitti...

Ihanat sävyt! Pidän myös siitä, että takin raidat on neulottu etukappaleisiin eri järjestykseen. Se tekee neuleesta mielenkiintoisen.

Tanja kirjoitti...

Todella kaunis raitatakki. Kasvivärjättyjen lankojen sävyt sopivat aina niin uskomattoman hyvin yhteen.

Lämmin kiitos tunnustuksesta :-)

tiinaf kirjoitti...

Voi mitä neulomuksia jälleen täällä! Upeita sävyjä tosiaan villatakissa! Tuota Garnstudion ohjetta olen itsekin usein tuumaillut...

Kiitos kukkasista! Teit minut iloiseksi, kiitos!

Jenni kirjoitti...

Kauniita neuleita!

Ja ihania kasvivärjättyjä lankoja tuossa raitatakissa, jospa minäkin saisin aikaiseksi kokeilla värjäystä ensi kesänä...

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sävyt ja raidat tuossa villatakissa! Ja suloinen on myös tuo pikkuinen takki - en ole malliin aikaisemmin törmännytkään :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis tuo raitaneuletakki ja ihanat maanläheiset värit!

Anonyymi kirjoitti...

Ja tämäkin neuletakki on U-P-E-A!
Samoin tuo vauvan nuttu!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis ja tyylikäs raitatakki! Raidat on just upeasti villejä ja omilla teillään!