perjantai 6. heinäkuuta 2007

Oli kesä oli käpy

Joskus toukokuussa siirsin tikkuni kesäaikaan so. hyllylle ja ryhdyin virkkaamaan. Olen ruukannut koukutella kesäisin kokoon kasseja, hattuja, liinoja ja ponzon ja pari paitaa ja aloin nyt virkkoa kokoon pitsitakkia. Vaan eihän siitä mitään tullut, kun virkatessa ei moniajo (eli yht'aikainen lukeminen tai töllön tölvistely) onnistu. Pelastin langan mörvelöitymiseltä purkamalla kyhäelmän:


Tämä olikin ensimmäinen tekele, jonka hoksasin purkaa puolituisena. Totesin unelmasta luopumisen vaativan joltistakin luonteenlujuutta, sillä tottahan luomuksen näkee jo alkaessaan valmiina ja itsensä/saajan viipottavan sen kanssa uusiin seikkailuihin. Kaapinpohjilla muumioituvat mörvelöt ovat siis eräänlaisia henkitoreisia haaveita, joita ei millään hennoisi lopettaa. Ne ovat myös aika kasa aikaa, sillä jokainen silmukka on sekunti, rivi melkein minuutti tai pylväs pikku tiima omaa aikaa, jota purkaessa päästää päiviltä. Ja lisäksi kuhunkin työhön kutoutuu mukaan myös muistoja - tätä virkkasin kesällä laiturilla, tätä neuloin matkalla joulunviettoon ja villa kehräsi polvilla kuin kissa - ja purkaessa tekee tavallaan tyhjäksi monta hyvää hetkeä, mitätöi muistoja; aivan kuin niitä ei olisi ollutkaan. Ihmekös sitten, jos purkaminen tuntuu tappiselta.

Vaan suunta se on taaksekin, ja joskus eteenpäin pääsee vain pakittamalla.

Palasin kuuliaisesti puikkojen pariin ja neuloskelin käpykesätopin:


Malli: SK 3/2007
Lanka: Novita Bambu n. 250 g.
Puikot: 4,0


Kaula-aukosta tuli vallan höveli, joten kuroin sitä kokoon samettinauhalla. Nyt käpy ei putoa puulta vaan pysyy päällä vinhassakin menossa!

3 kommenttia:

Pikku pikku kirjoitti...

Kaunis toppi, ihana!

Mulla näyttää syntyvän näin kesällä ihan kaikkea muuta, vaikka haaveissa onkin ollut joku kesäpaita itselle. Noh, onhan sitä aina ensi kesä..

Typy kirjoitti...

Käynnistin Suosikkiblogi- äänestyksen blogissani ja nimeän sinun blogisi omaksi suosikikseni ja tuohon postaukseen linkin tänne laitan, jotta pääsevät muutkin ihastelemaan.

Marja Kyy kirjoitti...

Voi kiitos typy kunniasta! Kipaisenpa itsekin nimeämään suosikkini. :)