perjantai 27. heinäkuuta 2007

Apsu-apina ja tuliaurinko

Puikkoni pillastuivat odottamattoman langan edessä, kun löysin alelaarista Novitan keinokuituista Palmaa. Ensin siitä piti tulla kissa, mutta sitten näin Korkeasaaressa pehmoapinan pikkupojan kaulakiikussa. Sellainen piti saada! Niin syntyi Apsu:


Malli: oma
Lanka: Novita Palma n. 150 g, jämävillalankoja naamaan ja sydämeen, neppari käsiin ja vanua maaruun
Puikot: sukkapuikot nro 5,0

Apsu on aika sydämellinen veikko:


Kasvoihin hain inspiraatiota Villit virkkausmallit -opuksen hangonkeksihymyistä ja sydämeen Mielityn mallista. Takaraivo kaareutui kivasti kahdella kantapääkavennuksella, ja muutenkin kudoin tuulen ja tunnelman mukaan.

Koska Apsu on oikea apina, se kiipeilee kissanlankuillakin ketterästi:


Näppeinä hällä on nepparit, niillä on helppo heilua huoneliaanissa.


Apsu tykkää myös halata, ja se muuttikin kummipoikamme kaveriksi. Vielä Apsu on kaimaansa kookkaampi, mutta äkkiäkös suhde kääntyy.


Veli-kultani ja kälykäs tuovat minulle Virosta villoja, lankaa ja hahtuvaa, ja pelkkä ajatuskin pakahtaa ilolla. Tuntuu ihmeen ihanalta hemmottelulta, kun toiset valitsevat lankoja vasiten juuri minulle!

Toinenkin tikkunuottani (keväällä perustettu kasvimaa) on valtautunut viidakoksi. Siellä paistaa monta punaista aurinkoa:

5 kommenttia:

Pikku pikku kirjoitti...

Voi miten valloittava apina, todella veikeä kaveri!

Hepsi kirjoitti...

Ihana Apsu!

Jaana kirjoitti...

Onpas symppis apina! Aivan upeat on myös versova paita ja käpytoppi. Vihdoin pääsen kommentoimaan taas blogiisi kun sain tuon googletilin toimimaan, vuodatuksen jäsenenä kun ei kommentointi täällä muuten onnistu .( Kiitos äänesi antamisesta minulle tuossa arvonnassa, olen siitä erittäin otettu *niiaa*. Pidän itsekin TOSI paljon sun blogista :)

Marja Kyy kirjoitti...

Inauksen ikävä on jo ehtinyt Apsua tulla, kun se on niin inhimillinen kuoma, mutta onneksi se matkasi mainioon kotiin ja pääsen usein tapaamaan sitä.

Enhän minä hoksannutkaan, että kommentointiin tarvitaan kuukkelitili. Tunnustettakoon Jaanalle, että innoitus mm. versotoppiin köynnösteli tekemästäsi lehtitopista. :)

Soile kirjoitti...

Apsuhan on oikein veikeä herra. Herrahan se on?