perjantai 1. joulukuuta 2006

Kajahtelua

Meillä ovat viime päivinä kajahdelleet kellot ja kallot. Ensin venyi ja valmistui kepeä Kellokukka-huivi. Koska se on ensimmäinen ehta joululahja, ripustin sen joulunkelloiksi kuuseen kajahtelemaan:


Malli: Kellokukka-huivi
Lanka: Novita Florica
Puikot: 5,0

Sitten kajahtivat kissat (ja minä!) hahtuvaan. Ostin eilen ensi kerran hahtuvaa, joka tuoksuu virolaiselta lampaalta ja tontun poskiparralta, eivätkä kissat tiedä paremmasta. Velho vonkasi jo ovella pussin sisään uusia tovereita tutkimaan ja Louhi lipoi yhdestä kerästä karvat katki:


Olen itse yhtä kajahtanut kiekkoihin; aloin lampaan raivolla kutoa tossuja tontunkonttiin, enkä millään malttaisi edes nukkua. Maaniset joululahjavalvojaiset ovat siis osaltani alkaneet.

Eilen valmistui myös Hattu Homssantuu Huopasesta. Viikon päivät se odotteli päättelyä ja pääsyä pesulle, ja hahtuvatilkun kylkiäisenä se sitten pääsikin koneeseen (40 asteen kirjopesuun) . Pahoittelen luokattoman huonoa kuvaa: hattu on pääosin ruskea, vaikka mustalta talven valottomuudessa näyttääkin.


Malli: viitteellistä vinkkiä Pirkoista 12/2004 ja 11/2006
Lanka: Novita Huopanen ruskea ja musta
Kepit: 10,0

Hattu Homssantuusta tuli vähän turhan hölmäkkä: se louskuu päässä kuin ison kissan kita. Kuinkahan sen voisi huovuttaa hallitusti inauksen pienemmäksi? Huopanen huopuu huimasti, joten 30-asteinen kirjopesukin voisi olla sille nyt liikaa.

1 kommentti:

TuuliS kirjoitti...

Kylläpä on kivoja töitä, tuo Valkovuokko on aivan ihana! Hauska myös vihreä kerä peittämässä kasvoja!