maanantai 27. marraskuuta 2006

Löytöjä

Komeronpohjalta löytyi vielä yksi kesäkyhäelmä. Suoritin kolmannella luokalla ompelukoneen ajokortin ja olen sittemmin ajanut sillä lähinnä moottoritietä eli suoraa saumaa verhoihin ja mekkoihin. Kesällä tapasin viehättävän pitsisomisteisen mekon Nanson tehtaanmyymälässä ja kähvelsin härskisti idean ikiomaan mokkamekkooni sieltä. Pellavakangas on alekopasta ja reunapitsin ohje ties mistä.

Mokkamekko:

Vaikka Kädentaito-messuilta on jo vierähtänyt kotvanen, en ole ehtinyt (tai tohtinut) vielä kajota messusaaliiseeni. Tällaisia sieltä tarttui mukaani:


Ruskeat Ainot olivat halvennettu 3 euroon kipale, joten keräsin keriä mukaani kaulahuivin mitalla. Punainen lanka voisi kutoutua vaikkapa palmikkopipoksi ja pilvenpehmoinen angoralanka pitsihuiviksi. Neulojan käsikirjasta olen jo luntannut konttineuleen ohjeen, ja Novitan syksynumero piti ostaa kun niin halvalla sai. Helmet ovat nauhaa vaille valmiita kaulakoruja:


Kesken kuvailun Louhi päätti ryhtyä hoitamaan pennunpehmoista angoralankaa:


Ja katsokaas mitä ihanaa mättäänkolosta vielä löytyy: sammaleen suloista suukopua & suukkoja!


Keräsimme anopin kanssa parisen litraa supukoita tänään; joukossa oli toki naheita vätyksiäkin, mutta suurin osa oli ihan topakoita torvia vielä. Lumien jälkeen on ollut niin kosteaa ja lämmintä, että sienet ovat päättäneet vielä punkea esiin talvikoloistaan. Mars metsään!

1 kommentti:

joko kirjoitti...

kiva uusi blogi täällä! mukava lukea tekstiäsi kun se on niin värikästä!