maanantai 17. tammikuuta 2022

Haukisukat

Keskimmäinen lapsemme on intohimoinen kalamies, ja syksynkähmässä innostuin suunnittelemaan hänelle aiheenmukaiset sukat. 

Hauen harmaanvihreä värisävy oli kiven alla & järven konkelossa, ja suunnitelmani seisoi viikkoja, ties kuukausiakin, ennen kuin ratkaisin ongelman kaksinkertaisella langalla, joista yksi oli harmaata ja toinen vihreää. 

Syysloman rajatontaina ("tee-mitä-mielit" -päivänä) pääsin jo vetämään nuottaa ensimmäisen hauen kanssa, mutta itse vonkaleen neulominen väsytti, ja ensin sukkien valmistuminen, sitten antaminen ja lopulta kuvaaminen vähän venähti. 

Malli: oma

Lanka: Seiskaveikka/Simeoni ja kaksinkertainen Nalle

Puikot: 3,5

Toisesta hauesta tuli kapeanokkaisempi sampi, sillä jouduin lyhentämään mallineulosta lapsen jalankokoon passeliksi. 

Kuten näkyy, töppöset ovat jo olleet kovassa ajossa Kuomien sisällä! 

Kalamiehemme kädessä pysyy virvelin lisäksi myös virkkuukoukku, ja hänen amiguruminsa kehittyvät hurukyytiä. Kerran hän intoutui väsäämään jopa suunnitelman!

Kummitäti tilasi virkkuumestariltamme pikkulahjat ystävälleen, ja poika nypläsi pingviinin, possun ja kummituksen, joita hän männävuonna tehtaili oikein urakalla. 


Minäkin tein pari pikkulahjaa jouluksi, äidilleni sukukertomuksen kylkiäiseksi miniatyyrivillatakin, jollainen hänellä oli lapsena ollut...


... ja pari virkattua hitusta. 


Ei kommentteja: