sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Tupatumput, osa 2: kengät ja räsymatto


Rappurallin jälkeen potkaistaan popot pois ja tassutellaan räsymatolle.

Neulo krs. 15-19 kaavion mukaan. Peukalokiila aloitetaan krs. 20.


Neulo oikean käden lapasessa 1. puikon 1. (kaaviossa tummemman punainen reunasilmukka) valkealla ja lisää sitten yksi musta s. neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein. Neulo yksi valkea s. ja toinen musta s. ja lisää sitten yksi valkea s. neulomalla silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein. Jatka sitten kaavion mukaan ja tee peukalokiilan lisäykset seuraavan kerran krs. 23. 

Tässä vielä oikean lapasen 1. puikko:





Neulo vasemman käden lapasen 1. ja 2. puikko kaavion mukaan, kunnes jäljellä on 3 s. Tee sitten lisäty kaavion mukaan, eli neulo mustalla 3. ja 4. viimeisen silmukan välinen lanka kiertäen oikein, neulo sitten yksi valkea ja yksi musta s., ja tee jälleen lisäys neulomalla toiseksi viimeisen ja viimeisen silmukan välinen lankalenkki valkealla, ja neulo 2. puikon viimeinen reunasilmukka (kaaviossa tummemman punainen) valkealla. Jatka sitten kaavion mukaan ja tee peukalokiilan lisäykset seuraavan kerran krs. 23.



Tässä vielä vasemman lapasen 1. ja 2. puikko: 



Lopuksi vielä sekä vasemman että oikein lapasen peukalokiilat aluillaan. Jos tikut tökkäävät ruutuneuleeseen, voi kiilan neuloa yksivärisenäkin.



Ei kommentteja: