perjantai 3. elokuuta 2012

Pöksyjä poikineen

Junailimme kuukausi sitten kesäretkelle kotikonnuilleni, jossa minulla on usein enemmän aikaa ja intoa kuin varsinaista tarvetta tehdä jotain. Tällä kertaa tikkasin kipputorikamppeita uusiksi.

Puntti sai aarteenetsijän työpöksyt miesten reisitaskuhousuista (1,5 euroa).Malli: May B. Langhellen kirjasta "Siksakkia. Ompele lapselle käytetystä uutta"
Kangas: kirppispöksyt Taskuihin mahtuu puoli maailmaa, jota tänä kesänä kotiin kantautuukin - pullonkorkki, popniitti tai pala betonia eivät ole pikkupojan silmissä roskia vaan aarteita. Keräilijä-ihmisen kesät mukailevat kulttuurievoluutiota; käpykauden, kivikauden ja keppikesän jälkeen elämme aarreaikaa. Mitähän ensi suvena?

  

Takamuksen taskunpaikat korvasin ehjällä kankaalla ja saksisulkeisissa syntyneen palkeenkielen piilotin merkin alle.Lahkeensuista sain vielä shortit vilitossulle. Malli: sama kuin edellä
Kangas: sama kuin edelläSummanmutikka ei ole tarkin tapa kaavoittaa, ja niinpä toisesta housukappaleesta tuli liian kapoinen. Ompelin takasaumaan kiilan jämäpalasta, ja hyvä tuli - hienompi kuin ilman haveria!  Kierrätyshenkinen veljeni sai kesähousut judopuvun takista (2 euroa).Malli: jokin vanha SK, kenties 3/2004
Kangas: judopuvun takkiVärin vaihdoin maahiselle miehelle mieluisammaksi "tummanruskealla" Dylonilla - jonka värjäysvoima on jokseenkin sama kuin kuralätäkön. 


 
Valjusta ja läikikkäästä väristä huolimatta näistä sukeutui kuulemma heti lempipöksyt - etenkin kun veli harrasti judoa joskus poikosena. Mikäs parempi kiitos tekijälle!  Tilkuista liittelin vielä kameranyssäkän veljelle.  Ei kommentteja: