keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Häiriintyneet herneet

Tikuttelin ammoin kummipojalle hernesetin, ja pitihän omalle versollekin nuttu kutaista. Kasvattelin palkoja valkeasta puuvillalangasta ja hankin sitten hyvässä uskossa marketista töpsän vihreää tekstiiliväriä:


Ällistys oli joltinenkin, kun väripadasta pulpahti nuttu kuin aurinko, tai keltuainen, tai voi voi kukkanen sentään!


Malli: oma
Lanka: viimekesäisen puseron jämäkeriä Avanti Cottonia (n. 160 g.) ja viisi metallinappia
Puikot: 4,0


Kaunis on toki keltainenkin, mutta hernenutun jujun se perin juurin vesittää. Korkeintaan paleltuneet tai pimeässä varttuneet versot voisivat näyttää etäisesti tältä:


Soitin sydämistyneen puhelun värin maahantuojalle, joka kertoi pakkauksen seisoneen marketin hyllyllä niin kauan, että keltainen väritarra oli kauhtunut, jolloin sen alta paistava sininen pahvikuori loi vaikutelman vihreästä. Virhe oli siis minun, mutta maahantuoja lupasi toimittaa korvaukseksi puketin vihreää.


Pikkupuntti ei virheestä/vihreestä piittaa, ja hänen rinnallaan kalpenee kuulu Naantalin aurinkokin.


Ompelin jälleen kesää vasten kepoiset villikset kaksinkertaisesta ribbineuloksesta.


Malli: jälleen kerran SK 1/2008
Tarvikkeet: n. puoli metriä 100 % villaneulosta ja kuminauhaa vyötärökujaan

5 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Voi vitsit, mikä sattumus! :) On niitä olemassa kyllä keltaisia herneitäkin, ainakin minä olen mukamas joskus jossain nähnyt. (siis muuallakin kuin lapsen vaipassa ;) ) Oisko ne sitten olleet jotain kik-herneitä tai jotain marinoituneita herneitä, tai sitten sekoitan maissiin. ;) Joka tapauksessa nätti nuttu, oli se väri sitten mikä hyvänsä! :)

outi kirjoitti...

Oho, noinkin voi siis käydä! Jos et olisi tapaturmasta ja herneistä puhunut mitään, olisin nopeasti katsonut palkojasi kypsäksi viljaksi. Keltainen väri, vilja ja satoaika.. Syksyinen mieli näin juhannuksen alla?

Hanna kirjoitti...

Apua minä ostin juuri tänään vastaavaa väriä. Minkähän värisen saan kun värvään :D Aika jännittävää. Mutta kivan värinen tuo neuletakki kaikesta huolimatta! Jos nuo herneet on niinku palaneet keltaisksi auringossa :D

Tess kirjoitti...

Oho, kaikenlaista sattuu :) Upean näköinen on tuo neuletakki ja kauniin värinen. Pitäähän sitä pikku auringolle olla aurinkoinen neulekin.

AnniP kirjoitti...

Voihan kömmähdys, selitys keltaisuudelle olikin varsin mielenkiintoinen! Nuttu on kuitenkin nätti ja väri passaa hyvin pikkupuntille.