torstai 26. helmikuuta 2009

Jotain pientä

Kypärämyssy sai kaipaamansa nauhat ja valmistui.


Malli: omaan käsialaan sovitettu vauvanmyssy täältä
Lanka: La Alpaca kaksinkertaisena n. 150 g.
Puikot: 3,5


Hattu on edelleen hölmäkkä, mutta onpahan kasvunvaraa. Suurmiehemme kanssa (puoli vuotta, 10 kiloa!) se on totisesti tarpeen.


Tapasin kantakahvilassamme lumoavan, vanhasta lakanasta ommellun riepukissan, ja kun poikamme täytti parahiksi puoli vuotta, meille muutti sen serkku nimeltä Miuskis.


Malli: muistinvaraisesti mukailtu kahvila Nostalgian aarteesta
Tarvikkeet: puuvillakangasta, - lankaa ja pellavatilkku, vanua

Miuskis on makea tyyppi. Ehkä sekin on mussuttanut porkkana-bataattisosetta, kun on ihan niiden värinen.

14 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Hieno myssy ja niin söpö muiskis ja lapsikin!

Jonna kirjoitti...

Ihanat kuvat!

Meidän poika oli kanssa ihan himpun alle 10 kg puoli vuotiaana. 74 cm pitkä.
Jättiläisvauvat on ihania! On ne pienemmätkin kyllä.

AnniP kirjoitti...

Ihana lemmikki ja suloisen lämpöinen halaus. Hatuissa ei ole koskaan liikaa kasvunvaraa! Suurmiehenne on jo isompi kuin meidän vuosikas :)

Anonyymi kirjoitti...

Oijoi, mahtava kissanen! Miksen minä osaa ommella (Virallisesti syyllinen on tietenkin ompelukone, mutta näin meidän kesken voin tunnustaa, että en mä ole yhtään syytön itsekään siihen, että kaikki ompelukset menevät aina penkin alle.)?! Ja mahtava pulleaposkinen pojantönikkä! Hauska nähdä, kuinka eri kokoisia nuo pienetkin voivat olla, kun itse olen aina hölmöyttäni luullut, että suurin piirtein samoissa mitoissa kaikki alle vuosikkaat pyyhältävät. Luin juuri eilen illalla erään ystäväni blogista hänen pian kaksi vuotta täyttävästä vähän alle kahdeksankiloisesta tyttösestään ja kyseessä on sielläkin ihan terve täysiaikainen lapsukainen.

Suurmiehelläsi on myös oikein muikea hattunen, sekin piti mainita :)

Jaana kirjoitti...

Voi miten ihana suurmies:) On hänessä kokoa ja komeutta. Hieno on kisukin ja näyttää tulevan pojan kanssa hyvin juttuun.

Anonyymi kirjoitti...

kiitos paljon ohjeesta, jospa minäkin yritän lakin pyöräyttää tällä kielitaidolla:)

Ihania juttuja sulla ain tääl, mukava käyä lukemas

t.Pauliina

Matleena kirjoitti...

On siinä äidillä pojassa nostelemista, kun vielä tuosta kasvaa ennen kuin alkaa juosta itse! Mutta onneksi kasvaa pikku hiljaa, niin ehtii äidin lihaksetkin voimistua. Mutta komea on poika ja lakki kiva! Niin eikä kissakaan yhtään hassumpi ole! ;)

tiinaf kirjoitti...

Ihania juttuja taas!

Anonyymi kirjoitti...

Potrakka poika teillä:) Ihanan näköinen kissa ja tuo lakkimalli alkaa nyt siihen malliin kummitella joka paikassa, että kait se on pakko kohta ottaa omillekin puikoille.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana suurmies teillä. =) Ja tosi muikea tuo muiskis. Sinä olet kyllä kätevä! =) Terkkuja täältä pohjoisesta. =)

Marja Kyy kirjoitti...

Pikkupuntin koko on kyllä lyönyt meidät ällikällä, sillä olemme mieheni kanssa molemmat melko heppoista tekoa, ja odotin lapsestamme linnunluista sirkkua, mutta tulikin aimo emu. ;) Vaan hyvä näin, onpahan enemmän mitä rakastaa! Arkielokin käy punttisalista, kun mannaryynihauiksista kasvaa kelpo palat.

Pauliin, tee kyllin suuri mallitilkku ja sovita myssyn silmukkaluku omaan käsialaasi, ettei käy kuten minulle, että joudut purkamaan ekan version. Minun versioni on muistaakseni tehty noin 94 silmukalla.

Anonyymi kirjoitti...

hei!

sitä viel tuosta ohjeesta, et tehdäänkö ne kavennukset siis joka krs?
ja miten se suomennetaan se ylivetokavennus kohta?
väännä mulle rautalangasta :D

t.pauliina

Marja Kyy kirjoitti...

Pauliina, Tein kavennukset (ja lisäykset) joka toinen kerros. Minä tein ylivetokavennuksen nostamalla kaksi silmukkaa vasemmalta puikolta oikealle aivan kuin neuloisin ne oikein (eli koukkasin silmukat etureunasta oikealle puikolle), sitten neuloin kolmannen silmukan ja nostin kaksi silmukkaa tämän kolmannen, neulotun silmukan yli. Kavennuksen voi tehdä myös toisin (http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/kavennukset.html#nauhakavennus ja sieltä yhdistetty kavennus), pääasia, että kavennuksessa katoaa kaksi silmukkaa, sillä lisäyksissä ne tulevat takaisin ja neule pysyy samanlevyisenä. Kannattaa kuuklailla polvekeneulontaa tai plarata ohjeita neulekirjoista. Ainakin "Neulojan käsikirjassa" on pikku pätkä tästä tekniikasta.

Inkeri kirjoitti...

Onpa kauniita käsitöitä. Miuskis ja takki mielestäni parhaat.