keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Kanervakruunu ja karvetta

Ystäväni saavutti Suuren Unelman (joka oli sitä kerran minullekin), ja onni hänen edestään tikahtaa myös minua. Koska huipulla tuulee ja päätä voi palella, neuloin kanervakruunun kalleimpansa suojaksi:


Ohje: mukailtu SK 10/2007
Lanka: Novitan Pop (70 % akryylia, 30 % villaa), kulutus n. 120 g.
Puikot: 6,0


Harjoitin jälleen purkamisen jaloa taitoa, sillä ohjeen mukaan neulottu myssy läpötti niskassa velttona kuin viholaissäkki. Neuloin siis pääastian 5 cm lyhemmäksi kuin ohjeessa, ja nyt niska on nätti ja sentään säällinen:


Ja vielä vähän värjäystä! Porkkanasormiystäväni intoutui noitakeitoksistani siinä määrin että haudutteli koekeittiössään karvesoppaa. Hän sai niin sievää vihervää, että minunkin oli pakko kokeilla ja latoa kattilaan kerroksittain karvetta ja purettamatonta lankaa (Seiskaveikkaa). Tulos oli toista kuin odotin:


Ja mikähän kohta noissa vyyhdeissä mahtaa olla vihreää?

Vasemmanpuoleiset langat ovat tympeää ruskeaa, ja ne tummuivat läikikkäiksi samassa hauteessa jäkälän kanssa. Oikeanpuoleista, elttaisenkellasta lankaa hauduttelin siivilöidyssä väriliemessä tunnin verran keiteltyäni karvetta ensin kolme tuntia. Tekipä kannatuksen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei !

Mulla on valinnan vaikeus Velhon kuvien suhteen. Onko sulla jotain lempikuvaa ?
Mun mielestä parhaat olisi kuvat ylhäältä alaspäin
21.
22.
23. valitsin tämän

Terveisin Anne

Anonyymi kirjoitti...

Niin, siis pitihän mun vielä kehua tuota myssyäkin. Se ON kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

Voi, miten ihana pipo! Ihailin tuota mallia lehdessäkin - hyvä tietää, ettei ihan ohjeen mukaan kantsi tehdä (jos siis joskus saan aloitettua tuota tekemään).