maanantai 26. helmikuuta 2007

Pipaparaati

Olen viime aikoina ahkeroinut knalleja lahjaksi.

Tammikuun alkupuolla valmistui merisetti eli kotilopipa ja korallihuivi, jotka pääsivät uuteen kotiinsa so. kuuppaansa ystävänpäivän tienovilla:Malli: oma, apuja SK:n Parhaat neuleet -syysnumerosta
Lanka: Asa Gjestalin Topp't Tå, enkä yhtään muista montako
Puikot: 5,0 tai 6,0

Nuppi, nuppi, kotilon nuppi on eri metka kötöstys:


Kotilon saaja ihastui uuteen lemmikkiinsä niin, että esitti kainon toiveen myös isäntänsä päänlämmittäjästä. Hänelle tikutin sitten Jaques Cousteau -knallin Typyn tapaan:


Malli: Jaques Costeau
Lanka: Seiskaveikka, vähän rapiat 100 g.
Puikot: 3,5

Komia on latvatähti:


Ja vielä kasvatin äidille orvokkeja:


Tein Poppipipon mallikertaa mukaillen lapasetkin:


Malli: Pipo on Pop, lapasissa oma
Lanka: Novitan Aino
Puikot: 5,0
Virkkuukoukku 4,0

6 kommenttia:

Taija kirjoitti...

ihana tuo kotilopipa ja hienoja on muutkin. Olisiko mahdoton tehtävä saada jonkinmoista ohjetta tuohon kotilopipaan? Tahtoo kans semmoisen :)

Typy kirjoitti...

Kaunishan se on tuo pipolatvan tähti ja kiva kuulla, että malli on sinustakin mukavaa neulottavaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Kotilosetti on hieno! Kuten toki myös muut tekeleet :) Oliko tuo lanka kaksinkertainen Topp't Tå, pinnan värivaihteluita kun tutkiskelin....

Marja Kyy kirjoitti...

Kotilon uudessa kodissakin kyseltiin jo ohjetta, mutta minä sitä mitään ylös kirjoittanut. Pannahinen. Jos saan kotilon käsiini ja onnistun lunttaamaan siitä ohjeen, niin kirjaan sen kyllä tunnollisesti ylös.

Kotilo on joka tapauksessa neulottu ihan normaalisti putkena ja kärkkärit (kärkikavennukset) tehty maun mukaan. Kierteeksi neuloin kullakin kerroksella jokusen silmukan (4-5?) nurin, ja niiden päälle sitten virkkasin vihreillä ketjusilmukoilla spiraalin. Idean kähvelsin härskisti SK:n Parhaista Neuleista, josta löytyy huovutetun spiraalipipan ohje. Siitäkin sopii siis vinkkiä katsastaa!

Lanka on ihan yksinkertaista Tippelitoppia, jonka värivalikoimasta löytyy kaksi pätkärääkättyä lankaa: sinivihreä ja punakeltainen.

joko kirjoitti...

kotilopipa on hauska! :)

Laura kirjoitti...

Kotilopipa on upea! Tahtoo kanssa kotilopipan :).