keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Villa homeet

Palasin vielä talolle kuvaamaan keskenjääneet neuleet.

Tämän kaarroketakin aloitin jo ennen kuopuksen syntymää, ja neuloa jurruutin sitä kokoon liki kaksi vuotta, kunnes se viimein valmistui - suoraan roskikseen.



Malli: SK 6-7/2002
Lanka: Seiskaveikkaa
Puikot: 3,5 ja 4,0



Esikoinen tarvitsi viime talveksi villapaidan ja valitsi itse värit.



Malli: oma
Lanka: Seiskaveikkaa
Puikot: 4,0



Värkkäsin raitojen laitoihin silmukannostoilla ja nurjilla silmukoilla hirviön hampaita ja silmiä, mutta idea ei oikein välity... 

Karmeinta oli, etteivät terveyshaitat jääneet talolle vaan seurasivat mukana. Vasta marraskuussa tokenimme välittömistä oireista: korvatulehduskierteestä (kaikki lapset), keuhkoputken räkäisyydestä (kuopus), poskiontelotulehduksista ja siitepölyallergian äkkiväärästä pahenemisesta (isäntä). Kun koko omaisuus on hankittava alusta uudelleen, ei meillä ole varaa ostaa ihan kaikkea uutena, vaan haalin esimerkiksi lakanoita, vilttejä ja mattoja kirpputoreilta. Jossain vaiheessa havaitsimme, että tietyiltä toreilta ostetut tarviskalut aiheuttivat oireita (vaikka eivät haisekaan), ja niistäkin oli luovuttava. 

Eräältä homeiselta kirpputorilta ostin lankaa ja ehdin virkata itselleni kotitossut, ennen kuin töppöset saivat roskistuomion.



Malli: oma, sovellettu muistaakseni Garnstudion ohjeesta
Lanka: jokin nimetön puuvillalanka
Virkkuukoukku: n. 5,0

2 kommenttia:

Koukuissa kirjoitti...

Todella upeat villapaidat! Hyvin surullista, että niistäkin piti luopua, kaiken muun lisäksi. Tsemppiä sinne!

Marja Kyy kirjoitti...

Eniten tympii, kun sain lopultakin neulottua unelmieni villatakin, jossa värit ja kirjoneule ovat just eikä melkein mieluisia, ja sitten kävi näin. No, onpahan ikuisuusprojektia!