perjantai 28. tammikuuta 2011

Oravanpesässä

Vauva tarvitsi lisää lämmikettä sisään, joten pörräsin hänelle tilkuista nutun.


Malli: muokattu Ompele tenavien tamineet -kirjan (Gummerus, 1992) kietaisupaidasta
Kangas: kierrätystilkkuja anopin vakasta, vähän Nanson trikoota nauhoihin


Nukkumatilla on sininen nuttu.


Vuosikymmen sitten väkersin suvulle joululahjaksi koko katraan eläinsukkia. Äiti on pitänyt ahkerasti omiaan ja kerännyt kehuja niistä, joten eläkelöitymislahjaksi neulaisin hänelle uudet kotioravat.


Malli: Ullan sukka kärjestä varteen
Lanka: Nalle kaksinkertaisena ja Florica & ohut Pirkkalanka, vähän koristelankoja ja silmiksi helmet
Puikot ja virkkuukoukku: 5,0


Ei näistä aivan tainnut kurreja tulla, mutta onhan rotallakin nätti naama.


Pistin äidin kanssa pöksypajan pystyyn, kun villahousuja kuluu ja kutistuu meillä nyt aika haipakkaa.


Äiti neuloi siniset housut käsivaralla vanhoja Ruskovillan pöksyjä mukaillen. Valkoiset kutaisin minä Neulon vauvalle -kirjan (Otava, 1984) pikkupöksy-ohjeella, ja lisäsin niihin lahkeet.

3 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Onko sinulla yleensä ollut mitä lankaa käytössä villahousuihin? ja mitä pidät siellä alla?
Täällä odotellaan esikoista ja kestovaippailu kiinnostaisi. Jos ei nyt ihan kokonaan, niin ainakin osittain haluaisin käyttää.
Hahtuvaa olen yhden 'kerän' ostanut, mutta mitään ei siitä vielä ole valmistunut :D

Maaru kirjoitti...

Olen neulonut villahousut aina hahtuvasta, ja jonkun kerran ommellut koneella huopuneesta villapaidasta. Meillä on kestoiltu lähes kokonaan itsetehdyilla vaipoilla, joita olen kurvaillut kasaan sarjatyönä vanhoista pyyhkeistä ja flanelli-/kuivaliinaneuloksesta. Muutaman PUL- eli kosteussulkukankaisen taskuvaipankin olen tehnyt, mutta jotenkin ne tuntuvat valskaavan enemmän kuin sisävaippa+villahousu -yhdistelmä. Katsopas sivupalkistani kohdat "villahousut" ja "vaipat", sieltä löytyy vinkkejä.

Täältä löytyy kaavoja tee-se-itse-kestovaippoihin: http://www.kestovaippainfo.fi/tsi/vaipat/. Itse olen käyttänyt Suuren Käsityölehden 1/2008 -taskuvaipan kaavoja ja ollut koko lailla tyytyväinen. Itse ompelemalla säästää pitkän pennin, jos aikaa ja intoa vain löytyy.

Ja onnea & iloa odotukseen! :)

Anu kirjoitti...

Kiitos kovasti!
Täytyy alkaa tutkailemaan näitä sivuja. Jotain Käsityölehden kaavoja meillä taitaa äidin luona ollakin valmiiksi katseltuna. Sais vain äitiysloman alkamaan niin olisi muutama tunti päivässä lisää aikaa tehdä ;)