keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Katras kesäeläjiä

Kesä alkoi jäätävältä juhannukselta, ja ensimmäisenä hellepäivänä hoksasin, että pikkupuntilla on vain pari hupsua teepparia, eikä shortseja sitäkään. Ja ei kun kurvailemaan! (Ylinnä vasemmalla on kertakäyttöpaita juhliin, joiden pukukoodina oli "jotain pinkkiä". Meiltä ei mokomaa raikulia löydy, joten hain kirpparilta teepparin, josta kokosin pojalle hihattoman paidan, isännälle solmion ja itselleni lettinauhan.)


Kaavat: Ompele tenavien tamineet -kirjasta (Gummerus, 1992)
Kangas: kantoliinojen jämiä ja muita Nanson trikoopaloja


Ketineitä somistamaan leiskautti lauma siivekkäitä ja hännättömiä.


Näissä vetimissä onkin kellistelty jo toista viikkoa.


Näin Pispalan juhannusmarkkinoilla koruun kätketyn kiven ja värkkäsin pellavalangasta piraattikopion omaan käyttöön (tosin pikkupuntti puri sen kuudella luullaan jo puhki):


Kesän ensimmäiset kasviväritkin on jo keitelty ja langat liemissä viruteltu. Ylinnä viime syksyltä pakastettu verihelttaseitikki, keskellä kuivattu samettikukka ja alinna niin ikään pakastettu samettijalka. Anopille soikoon korea kiitos sienestysavusta! Sattuneesta, suloisesta syystä metsäretket jäivät minulla viime syksynä vähiin.

6 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hienoja vaatteita! Meilläkin kävi samanlainen tilanne, että viime viikolla heräsin huomaamaan, että t-paitoja tenavilla kyllä on (tuli joskus keväällä hamstrattua niitä kirppareilta), mutta shortsit ovat vähissä. No, nekin löytyivät kirpparilta, oli yhdessä pöydässä just sekä isomman että pienemmän poikamme kokoa iso läjä shortseja 20 senttiä kappale, kaikki lähtivät meille. ;) Ja tulivat heti käyttöön!

Matleena kirjoitti...

On siellä taas kurvailtu mukavia vaatteita ja tikuteltukin (edellinen päivitys) soma takki tuolle aurinkoiselle pojalle! Takki on kyllä kaunis keltaisenakin. ;)

Sanni kirjoitti...

Samantyyppistä hellevaatteiden puutetta on ollut täälläkin. Tilanne on osittain korjattu ja osittain korjaantumassa. Hienolta näyttävät nuo pikkukaverin kesätamineet. Eivätkä hullumpia ole värjätyt langatkaan. Itse jouduin ostamaan muutaman vyyhdin jonkun toisen kasvivärjäämää, kun taitaa minulta puuttua tuo värjäilyn taito tykkänään.

Nna kirjoitti...

Kivoja kesäisiä vaatteita. Pörriäiset piristävät niitä ihanasti.

joska kirjoitti...

Tosi kivoja nuo hännättömät ja siivekkäät! Esikoisella oli iso pino t-paitoja, keskimmäisellä vain pari. Selvisinkin helpolla kun ne esikoisen pienimmät paidat kävivät hyvin keskimmäiselle.

Markka kirjoitti...

Toi koru on ihana, oon kuolaillut eri nettikaupoissa samanlaisia.

Miten ei oo ees käynyt mielessä että hitto, teen itse :D

Täytyy muistaa tämä postaus ja kokeilla itsekin.