keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Onnea ja ankeutta

Tikkuni työhelevät jo tihverästi tonttujen komennossa, joten lahjapajasta ei ole paljoa raportoitavaa. Jotain kuitenkin.

Taannoinen pyrymyräkkä yllytti neulomaan vaunusuojan, mutta kussa se ehti valmiiksi, oli maa jo märännyt ja lumi visvonut pois.


Malli: aaltoneule mm. Neulojan käsikirjassa
Lanka: virolainen hahtuva kaksinkertaisena
Puikot: 6,0

Vuosi vuodelta ilmastonmuutos alakulottaa enemmän, kun pienen ihmisen ekoteot (kierrätys, kulutuksen karsiminen, kasvissyönti, autoilun vähentäminen) on jo täytetty, mutta niillä ei tunnu olevan osaa eikä arpaa mullistukseen. Ja tulihan tässä langettua eto ympäristörikokseen, kun saimme rakkaan poikasemme.

Ystäväni Niiskuneidin nykerrykset -blogista muisti pientä rikollistamme näin herkällä ja hienostuneella ristipistotyöllä:


Miten pieniä, sävyisiä pistoja ja lukuisia tunteja siihen on uhrattu. Kiitos Niiskuneiti!

Ja niiaus myös Marjalle taannoisesta tunnustuksesta! Sekin lämmittää mieltä, vaikka en nyt ojennakaan sitä ajanpuutteen tähden eteenpäin.

Tikkunuottani täytti marraskuun lopussa kaksi kokonaista vuotta. Hyvää onnea minä!

8 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Heh, tunnistanpa tuon Niiskuneidin vauvallesi tekemän lahjan - hän nimittäin teki sitä viime kesänä täällä meidän olohuoneessamme ristipistotapaamisessa! :) (tai sitten hän teki toista ihan samanlaista?) Kiva nähdä se valmiina, ja enpäs osannut ollenkaan arvata, että se on tulossa sinun vauvallesi! Kyllä on tämä blogimaailma sitten todella pieni...! :)

Nna kirjoitti...

Toivotaan blogillesi monia uusia vuosia. :) Täällä on mukava vierailla.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Onnea blogin synttäreiden johdosta!

Matleena kirjoitti...

Minäkin onnittelen sinua ja blogiasi blogisynttäreiden johdosta ja toivon paljon lisää vuosia teille molemmille!

uhoava gnu kirjoitti...

Onnea blogisynttäreiden johdosta!
Kuvittelepa jos kaikki tekisivät sinun tapaasi "mitättömiä" ekotekoja, mitenkäs iso vaikutus sillä olisi!

Jaana kirjoitti...

Onnea synttäreiden johdosta!

AnniKainen kirjoitti...

Onnea ja pitkää ikää, niin blogille kuin kirjoittajallensa

-maria- kirjoitti...

Hieman myöhästyneet onnittelut blogillesi!

Maailman meno käy välillä kyllä ahdistavaksi, mutta pienetkin teot ovat tärkeitä, ainakin omalle mielenrauhalle. Vielä kun jossain sopivassa paikassa keksittäisiin, että tätä maailmaa ei kannata pyörittää niin vahvasti talouden ehdoilla ja että yhteisvastuuta tarvitaan maailmanlaajuisesti, niin ehkäpä jotain voisi tapahtua isomminkin. Pidetään me siihen asti huolta näistä "pikkurikollisista" ja yritetään kasvattaa fiksumpaa sukupolvea :)