torstai 22. toukokuuta 2008

Pussihousut

Kursailin kesää vasten kokoon mammashortsit:


Malli: SK 5/2002
Kangas: Jämäpellavaa n. 1 m ja resoria 0,35 m, pätkä puuvillalankaa lahkeensuihin


Aivan kaikkeen (eli resoriin) ei Tikkiterrierinikään hammas pysty, joten kahteen kertaan purettu ja kolmeen ommeltu vyötärökaitale ei kärsi lähempää tarkastelua.


Ohjeen lahkeissa oli prässit, mutta pirtaani & parteeni pussit passaavat paremmin:


Laitoin taas kirppiskankaita kiertoon ja ompelin vastaisen varalle pari taskuvaippaa, tällä kertaa kokoa M.


Malli: SK 1/2008
Kangas: kirppisflanelli ja -pyyhkeet

Ajelin jälleen pitkää suoraa ja tein ensimmäisen ihka oman kantoliinan kesäkäyttöön - talvikauden tummempi kuosi vartoilee vielä kirstun pohjalla inspiraatiota:


Malli: sovellettu täältä
Kangas: Nanson trikoota 5,5 m, pala pellavaa


Talvella painetut myrtinvarjot pääsivät paikoilleen, toinen puolimatkanetapiksi kantoliinaan ja toinen hupparini hihamerkiksi väritahraa peittämään.

5 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Ihanat shortsit. Sinä olet kyllä taitava koneenkäyttäjä. Minusta nuo ompelukoneet ei tykkää ollenskaan. =( =) Ihanalta näyttää masukin. ;)
Terkkuja täältä kaukaa teille kaikille sinne etelään! =)

Stella kirjoitti...

Hienot shortsit - kelpaa kesän tulla! Kovasti olet taas ompelukoneella surrannut ja tehnyt kauniita ja hyödyllisiä ompeluksia ;) Tuo kuvissa näkyvä verhokangas on kyllä ihana. Itsekin sitä joskus olen kangaskaupassa ihaillut, vaan en raaskinut ostaa sitä niin paljon kuin mitä aikanaan tarvitsin olohuoneen verhoihin eli noin 10 metriä :O Eikös tuon valokuvaverhon kuva olekin jostain Helsingistä napsaistu?

Maaru kirjoitti...

Ompelukoneella kurvailu tuntuu pikkuisen huijaukselta, kun valmista syntyy niin haipakkaa. Tosin näin keväällä/kesällä sydänkin lyö nopeampaa, joten talvella on sitten aikaa heilutella tahtipuikkoja eli tikkuja hitaampaa.

Verhokankaassa tosiaan on pala Helsingin Puu-Vallilaa. Mekin vähän huijasimme; vain yksi verho on täyspitkä ja loput kahdessa ikkunassa n. 70 cm leveää kappaa, joten kahteen ikkunaan kului kangasta vajaat 5 m. Noin tumma kangas on näyttävä pienempänäkin pintana.

Kate kirjoitti...

Kivat shortsit!

AnniP kirjoitti...

En olekaan koskaan ennen törmännyt shortsehin joita voisin vilpittömästi sanoa kauniiksi. Pistän kyllä idean korvan taakse!