tiistai 9. kesäkuuta 2020

Pispala pipoissa ja evakossa



Niin päättyi kummallinen kouluvuosi, josta liki kolmannes käytiin etänä kotoa käsin. Lapsemme pääsivät koronakurimuksen päätteeksi vielä kouluun hyvästelemään kaverit, opettajat ja koulurakennuksen. Rakas (kylä)koulumme menee puoleksitoista vuodeksi remonttiin ja lapsemme hajaantuvat kuka minnekin mierontielle: kolmeen eri väistökouluun.



Kaksi kolmesta lapsestamme on saanut käydä eskarivuotensa huippuseurassa lämminsydämisten tätien seurassa. Kiitokseksi neuloin heille kaikille Pispala-pipon muistuttamaan mistä tulemme ja mihin vielä palaamme: kaupungin parhaaseen kouluun haulitornin kupeeseen.



Malli: oma
Lanka: Isoveikka
Puikot: 5,0



Pispalan koulu paistattelee itseoikeutusti harjun huipulla haulitornin vierellä.



Hyvällä mielikuvituksella myssystä voi löytää myös Rajaportin saunan, Pispalan pulterin, Vaakon nakin...



...Pispalan portaat, kirkon, Cafe Pispalan ja Tahmelanrannan kynäjalavan.



Maaliskuussa Suuri Mullistus ravisutti, kun haulitorni, tuo Pispalan maamerkki ja monumentti, vietiin peruskorjattavaksi.



Remontin ajan haulitornia voi ihailla Pispala-pipossa.



Tikuttelin näitä neljää pipoa läpi lumettoman talven ja nostelin hiljoksiin Pispalan sielunmaisemaa puikoille.



Hämmästyin taas, kuinka eri kokoisia voi pipoista tulla, vaikka neuloja, puikot ja lankakin pysyy koko ajan samana! Ainoat muuttuvat suureet ovat aika ja mieliala, ja tänä keväänä ne molemmat olivat hahmottomia, velttoja ja venyviä.



Vaan niin saatiin tämäkin poikkeuskevät päätökseen kuin tupsu pipon päälle. Kukin ope erottaa omansa kirsikasta, joka keikkuu eri värisenä joka kakun päällä.

Ei kommentteja: