sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Tupaswilla-sukat


Sain jo talvella toimeksiannoksi suunnitella Laukaan sydän -sukille kaveriksi tilapuotisukat. Tupasvilla-sukat versoivat tikuilta maaliskuussa.
 

Malli: oma
Lanka: Seiskaveikka
Puikot: 3,5
Tupasvillat puhkesivat varteen ihan itsestään, mutta mättään ja varsinkin jalkaterän kanssa painin sen seitsemän kertaa - kudoin ja purin vuoroin hammasta, tikkuja ja huultani - ennen kuin lopputulos tyydytti.Vaan oli se sen arvoista! Mättäästä tuli sievä kuin suopursu nupullaan.Prosessineulojan sukissa näkyy kehitys: ensimmäisen, oikeanpuoleisen sukan mättäässä on vielä nyppyjä, toisessa (vas.) ei enää.
 

Kärkikavennuksen kukkasesta olen rahtusen ylpeä. 
 

Tekemispaketin mallisukkiin käytin Värjäri Marin luonnonväreillä värjäämiä lankoja.Suopursu vaihtui lakkamättääseen, jotta saimme ihanat krapinoranssit marjat mukaan.
 

Näidenkin sukkien ohje kirjoitettu Värjäri Marin tekemispakettiin, jota myydään tilapuodissa, messuilla ja käsityötapahtumissa, ja varmaan syksyllä verkkokaupassakin.
 

Voi minua onnentyttöä, kun saan suunnitella tällaista!
 

Ylin laadunvalvoja tarkastaa teosta.


3 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Ompa komeat sukat! Oma neulemalli on ollut minullakin haaveena jo ikuisuuden, pitäis varmaan kohta tehdä asialle jotain...

Nasti kirjoitti...

Ompa komeat sukat! Oma neulemalli on ollut minullakin haaveena jo ikuisuuden, pitäis varmaan kohta tehdä asialle jotain...

Marja Kyy kirjoitti...

Minulla kävi satumainen munkki, kun neulemallia pyydettiin juuri minulta - muuten tuskin olisin kopeutunut sellaista tekemään. Sinulla on kyllä herkullinen värisilmäkin, joten se kannattaisi valjastaa yleiseen hyvään! :)