tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kaarroke meni metsään

Olen etsinyt, neulonut ja hyvästellyt täydellistä kaarrokeneulemallia jo vuosia. Kun syksyllä sain ensi silmäyksen tästä, tiesin viimein löytäneenä sen oikean.Malli: Suuri Käsityö 10/2015
Lanka: Gjestalin Baby Ull kaksinkertaisena ja Rubin Superwash
Puikot: 4,0Vaan eipä malli ollutkaan täydellinen: ohjeesta puuttui puoli kaarroketta, ja korjattu ohje löytyy täältä.Tein kauluksesta lyhemmän kuin ohjeessa, sillä en viihdy poolossa.Osa kaarrokkeesta on tehty silmukoita jäljentämällä, eikä se totisesti ole kaltaiseni päättelynkarttajan juttu. En jaksanut pistoilla mallia täydelleen - sen sijaan neuloin helmaan ja hihoihin ylimääräisen kirjoneulekuvion. Mira heitti Sirpukan solmuissa hauskan Kutimet kauempana kotoa -kuvahaasteen ja tartun siihen heti. Kuvasimme paidan pajunkissaretkellä vanhan kodin lähirannassa, siellä minne minun sydämeni jäi ja ikävöi.5 kommenttia:

Sinikka kirjoitti...

Aivan erityisen kaunis kaarrokepusero. Mitä lankaa alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty?

Maaru kirjoitti...

Ohjeessa on käytetty Du Store Alpakka -lankaa, jota neulotaan 3,5 mm puikoilla. Pienentelin silmukkamäärää reilusti, mutta kun kaarrokkeen silmukkaluvun saa täsmäämään, loppu sujuu itsekseen. Tämä on siinäkin mielessä kiva kaarrokeneule, että se neulotaan ylhäältä alaspäin. Yleensä olen ehtinyt puutua luuta myöten ennen kirjoneuleosuutta vartalo- ja hihaosuuksia neuloessa, mutta nyt pääsi heti itse asiaan. Suosittelen!

Heidi kirjoitti...

Tämä on kyllä upea! Värit ja kaarrokkeen kuviot sopivat loistavasti yhteen.

Mira kirjoitti...

Kaunis pusero ja hyvin passaa puseron ruskea kuvio takana olevaan huurteiseen taustaan! ;) Olen miettinyt, että jos haasteen päätyttyä jonkinlaisen kuvakollaasin tms. tekisin haasteeseen osallistujien kuvista. Joten tiedustelisin, saanko käyttää sinun haastepostauksen/haastepostausten kuvia kollaasiin? :)

Maaru kirjoitti...

Mira, Toki saa, etenkin jos blogin mainitsee! :)