sunnuntai 15. huhtikuuta 2007

Suklaaruutu

Olen aika nahea pakisemaan keskentekoisista kutomuksista, ja siksi verkonvetoon voi tulla pitkiäkin taukoja, vaikka tikut viuhuisivat vinhasti ja valmistakin syntyisi. Olen sujutellut puikoilta vähän salaisuuksiakin, joita paljastelen ajallaan. Nyt kuitenkin valmistui suloinen suklaaruutujakku:Malli: Moda 1/2007
Lanka: Novitan Bambu n. 350 g. (häh? noin vähän?)
Puikot: 3,5

Mukailin muuten Modan ohjetta, mutta tein hihat täyspitkinä, sillä puolipituiset 3/4-hihat ja -lahkeet joutavat sukkana sinne minne popcorn-kone, juotava jugurtti ja valmiiksi revitty & pussitettu jäävuorisalaatti - eli turhuuksien roviolle! Mallikerrankin tein ilman kikkailuja simppelinä korinpohjaneuleena pidennetyin silmukoin:


Pidän neuleesta valtavasti; bambu on keveää, pehmeää ja laskeutuvaa kuin vilpoinen vesi. Aika sitten näyttää kuinka käytännöllinen liepakelaita ilman kummoisia kiinnityksiä oikein on. Ja vielä loppukevennys eli kevennetty kissa:

5 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Kuvissasi neuleen laskeutuvuus ja keveys tulee loistavasti esille! Hieno on.

amelie kirjoitti...

Paljon hienomman näkönen on sinun versio verrattuna Modaan. Tuonhan vois itekki vääntää. Epäilyttää vaan tuo bambu. Jos se vaikka venähtää tai muuttuu muuten ihan löperöksi.

joko kirjoitti...

kaunis takki. malli näyttää aika kivalta, kun noin voi muunnella tuota kiinnitystä.

Maaru kirjoitti...

Lerpukan kosto voi tosiaan olla karmaiseva! :) Koitin eliminoida sitä neulomalla etukappaleiden lipareet vähän kapeampana kuin alkuperäisessä mallissa. Vaan on bambulanka niin sujakkaa & suloista neuloa, että riski kannattaa ottaa - jos ei muuten, niin vaikka huivin muodossa...

Typy kirjoitti...

Mitä sitä suotta jorisemaan kesken tekoisista. Kauniit kuvat ja selkät tarinat ovat mainio tapa harvemmallakin raportointivälillä. Veikeä on tuo suklaatakki.